Tuesday, July 5, 2011

+POOL and other wather... / +POOL i druge vode...

+ POOL je genijalan projekat osmišljen od strane Family and PlayLab studija. Jednostavno, reč je o plitajućem bazenu na reci ili rekama New Yorka za sve i svakoga. + POOL funkcioniše tako što filtrira vodu iz reke u kojoj pluta. Koristeći prirodne resurse grada Njujorka, a kroz svoje filtrirajuće zidove bazen je ujedno i velika cediljka i samoodrživi javni urbani prostor za sve.
Ovaj projekat je sada u fazi planiranja i istaživanja najboljih materijala i filtrirajućih membrana i komponenti. Dok ovo čitate na OVDE je u toku kampanja donacija i prikupljanja novca za realizaciju ovog projekta... Možete i da učestvujete i sa minimalnih $5... :) akcija traje do 15. jula... A bazen će, ako sve bude išlo kako treba buti sagrađen i spreman za leto 2012. godine...


Oblik krsta tj. plusa ovom bazenu daje mogućnost kombinovanja i odvajanja funkcija svakog kraka. Tako bazen objedinjuje 4 kupališta: olimpijsko plivanje, sportski bazen, dečiji bazen i bazen na zabavu i odmor.

Zidovi bazena ispunjeni filtrirajućim slojevima...
I da, ako donirate $500 dobićete ceo +POOL outfit... :)))) Ako donirate i više, dobijate i više... Možete postati i jedan od partnera... :)



I tako razmišljajući o bazenima, o kupanju, sunčanju, arhitekturi, sladoletu, vodi, prostoru... Setila sam se još dva divna kupališta, uređena prostora pored vode, a oba od BIG (Bjarke Ingels Group) studija. Oba izvedena i spremna za kupanje, uživanje i igru. U nekoliko reči i fotki pokazaću vam...

Maritime youth house_ 
Lockacija: Copenhagen, Denmark
Kvadratura: 2,000 sqm
Godina: 2004
Budžet: US $1,950,000

 Jednostavno objekat jahting kluba dole, a dečiji centar za igru iznad... Ceo prostor je sjajno uređen i poziva na uživanje... Više OVDE.

Copenhagen Harbour Bath_  

Lokacija: Copenhagen,
Površina: 2,500 sqm
Godina: 2003
Budžet: US $787,000


 Deo luke u Kopenhagenu je iz industrijske zone preprojektovana u kulturni i javni centar grada... I uvek je najzanimljivije tako. Reciklaža. Više saznajte OVDE.


I da, bila je to kašičica arhitekture ovde... :))) Moda je moda, ali posao je ljubav... :)

:* by Marina

photos via google images
translation by Aleksandra Paljić

22 comments:

  1. 'Moda je moda ali posao je ljubav' prava recenica i prava sreca u danasnje vreme. Malo arhitekture bas prija...
    Nego, bas sam razmisljala da bi Novaka trebalo bar malo da pomenes ;), mozda ne pratis sport ili ne zelis da ga pominjes kad ga svi vuku ali ovakva osoba zasluzuje sve najlepse na svetu; ne, ne pominjem ga sad zato je osvojio vrh sveta na sve profesionalne nacine vec zato sto je on neverovatni mladi covek, koliko je kulturan i koliko nije isfoliran i koliko je pazljiv i pored sve svoje moci i slave a ima samo 24 leta
    :*
    Mima

    ReplyDelete
  2. E, da, znas da obozavam tvoj blog, ovo o Novaku je bilo samo...onako :)))
    Nema lepseg od citanje novosti na frashion, to znas! Nego odusevila me recenica " Moda je moda a posao je ljubav", arhitektura nista manje od ljubavi i ne zasluzuje
    :*

    ReplyDelete
  3. @Mirjana Mima, ja Noleta baaaaas gotivim. Mali je heroj ali najveci! Tenis ne pratim, ne uzivam u njemu, ali u razmisljanju o mladim hrabrim i uspesnim ljudima svakako! Ako bude prilike i ja osetim da treba da pishem o njemu svakako da hocu. Do tad, sa bratom mailom razmenjujem Nole-odushevljenje... :))))
    hvlala na predlogu pile!

    ReplyDelete
  4. :*
    e to mi je sasvim dovoljna informacija, da znam gde si i na teniskoj strani :)))), nego ja pratim pa me interesovalo; hvala na odgovoru a sad svi na pool ...ma cekacemo ovaj u NY ;)

    ReplyDelete
  5. To, care!!! Volim kad se moda malko istisne sa iz blogosfere:) Sjajni projetki, sjajne zamisli, jedino manje sjajno, što mi za nas deluje i dalje irelano:( I ja planiram da modu malo mrdnem u stranu. Bar na dan,dva!

    I da, moram da prokomentarisem Mimin komentar! Bila sam u taaaakvom iskusenju da posle outfit posta u nedelju, stavim i Noletovu fotku sa trofejom, jer sam ooooogromaaaaaan FAN, ma i vise od toga, volim ga ko rodjenog brata :D, ali mislila sam da ce svi biti u fazonu WTF, ali eto pogresih! Tako je to kad ne slusas sebe!:) Izvini na spamovanju oko Noleta!

    Ljubim!!! Sjajan post!!!

    ReplyDelete
  6. najs
    svidja mi se plusasti ponajvise (od ova tri) mada mi je i Maritime youth house_ prilicno intrigirajuci. (za voznju rolera ofkors :P)

    meni bas lep ovaj arh predah od mode
    zao mi sto devojke ne komentarisu

    ReplyDelete
  7. Eto zbog cega si mi omiljena,pises nam svemu!Hvala na casu arhitekture,razmislit cu o tih 500$ donacije;)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  8. wohaa. pa kud ga ne sagradise kad sam ja bila :)
    i 5 dolara bih im dala :)

    ReplyDelete
  9. jao predobar projekat! Moj ce se naj drug arhitekta obradovati kad mu pokazem :)

    ReplyDelete
  10. Ovo je tako wow! Fenomenalna zamisao! Obozavam bazene, vise nego more, reke i slicne stvari, nekao se osecam sigurnije xD nebitno!
    Nadam se da ce projekat biti uspesan, pa da se prosiri i na nase krajeve... Al sam optimista :)

    ReplyDelete
  11. wooooow! fascinantno koliko me svaki put kreatvnost u ovom ili onom obliku odusevi! voooolim! :) jos ovakvih postova, molim :)

    ReplyDelete
  12. Wow. Lepo zvuči i super izgleda. Hoćemo i mi ove lepe stvarčicee. ;)))

    ReplyDelete
  13. Perfect...I zasto ne naprave jedan oko mog kvarta..Licno cu donirati...Kupali bi se,uzivali samo fahion i dobri ljudi...:))!

    ReplyDelete
  14. wow kakvi genijalni projekti... baš maštovito i svaka čast onima koji su to izmislili:)

    ReplyDelete
  15. ovo mnogo dobro izgleda! hocemo i mi! Vas dve urgirajte, a mi cemo da pocnemo sa prikupljanjem! :) stvarno genijalni projekti!

    ReplyDelete
  16. wow, sto ne izmisle ovako nesto i u Beogradu!? Sjajan projekat, predobro izgleda, odlicno osmisljeno!

    ReplyDelete
  17. ideja o plutajucem bazenu je fantasticna,koliko bi to znacilo za nas grad na rekama!!Kad sam bila dete kupali smo se u Dunavu,a sad sam postala gadljiva ili je Dunav postao strokav?

    ReplyDelete
  18. Eeeee arhitekto nas, bas si me nadahnula ovim divnim stvarcicama...I bas sam inspirisana tvojom ljubavlju prema struci. Volela biih da sam i ja toliko zaljubjena u moju *shy face*

    ReplyDelete
  19. uh kako znaš da me oduševiš ovakvim postovima! :) i naravno da želim mnogo više arhitekture! plusić je savršen, a bjark je car, naravno ;) :*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails