Monday, December 19, 2011

Fox fur & parka... / Lija i parka su super par...

Hvala decembru na imitaciji proleća. Zagrl za zubato sunce i usput kao poručen park za outfit fotkanje.  A onda nazad na posao... :)





Nabokov i Smeh u tami. Preporučujem, kao što rekoh... :)



serija_ igranje sa kosom... :)

LOOK: parka jakna_ H&M men, čizme i tunika_ Zara, helanke_ NewYorker, krzno_ tetkino, naočare_ H&M, torba_ Aldo, kaiš_ no name (Zelenjak), sat_ Swatch, prstenje_ Accessorize i Police

Ako ne volite pravo krzno, zanemarite liju. 
Vintage je, tetkina. Kao što sam vam u prošloj TROJCI objasnila. 
Nadam se da bam se ovaj maslinasto-oranž look dopada. Ili vam je bar zanimljiv. 

Eh, da, oduševili ste me sa komentarima iz prošlog posta, a u vezi sa kutijom za čizme iz Zare. Ja uvek dobijem kutiju. Pre su bile teget, sad su ove smeđe. Dodushe ova nije za baš moje čizme, ali staju unutra. Važno je prodavačicu nije przelo da ode i donese je. Samo ih mrko pogledate i kažete: "A moja kutija?" I to obavezno kada je ogroman red na kasi. :) (šalim se). Jer skroz nisu fer. Kupujesh čizme koje realno vrede duplo manje, možeš da ih ostavish na najviše 24h, pri tom ti traže ime, prezime, broj telefona, broj lične karte i prvorođeno dete :), i ne proveravaju stanje u drugim Zarama po gradu... Pa stvarno. Još i kutiju da ne dobijem. Nema šanse. Ako vam treba moj "daj mi kutiju" pogled, vičite pa idemo u šoping! :)

odoh sad... baj baj!

:* by Marina

photos by Anja
translation by Aleksandra Paljić

56 comments:

  1. meni je outfit predobar! i nemam ništa protiv pravog krzna koje je godinama staro kao što je tvoje predpostavljam i uvijek me ovi anonimusi kvazi borci za dobrobit životinja iznerviraju a svi redom jedu mesu i nose kožne čizme i torbe.. neke se odluče kao što kože moj profesor jedan ili si trudna ili nisi , ne možeš biti malo trudna.. eh tako je i sa njima ako ste tolike dobrice onda u vegeterijance..striktne i dobro razmislite prije kupovanja kožnih čizmi ili kozmetike koju koristite, testirane na životinjama, sorry na ovako dugom postu ali se uvijek iznerviram na ovakve komentare pa imam potrebu da to kažem, jedini razlog što ja ne bih nosila ove lisice je to što imaju i glavu..nekad čak i nogice preparirane.. ne znam zašto to mi je malo creppy :D ova Parka je to die for! da mi je uloviti šta slično sad na rasprodajama i sve u svemu, fantastičan outfit!

    ReplyDelete
  2. Meso se jede da bi se prezivelo a lisice oko vrata, na glavi, u obliku mufa i bunde se ne nose jer bi se inace umrlo od zime vec iz ljudskog hira. Da ja jedem meso da bih prezivela ali ne nosim ni kozne cipele ni tasne i mrzim pravo krzno u bilo kom obliku. Marinino je pravo da li ce da ga nosi ili ne ali takodje nije potrebna Emina ovde da bi nam objasnjavala sta je ispravno a sta ne. Outfit je ok - MENI - ali bez lisice.

    Pozz!

    Milena Cerovic - mmonica@ptt.rs

    ReplyDelete
  3. Skroz zanimljiv look, samo ja ne bih nosila liju... što reče Emina, malo mi je creepy ;))
    Ali tebi to super stoji :)

    ReplyDelete
  4. Meni je outfit također sjajan, ali takošer bez lije, kao što Marija kaže malo mi je creepy!
    Ineće mio je sve divno i tonski usklađeno, tajice su super i parka ,a torba je savršena! :*

    ReplyDelete
  5. znas li koliko trazim ovakve leo maslinaste helanke...videla ih u topshopu i ne znam sto ih nisam uzela..super je sve uklopljeno.naravno da ides sa mnom po kutiju,e...ja uvek imam problem sa prodavacicama:)

    ReplyDelete
  6. čizme i torba wow! vidiš, ovo uopće nisam znala da se u Zari može sa cipelama dobiti i kutija... Pretpostavljam d aje i tu tako, samo ja još nikad sa njihovim cipelama nisam kutiju dobila. Baš ću to pitati tamo prvom prilikom :)

    ReplyDelete
  7. Bi li draga Marina nosila i mrtvog psa ili mačku oko vrata?

    ReplyDelete
  8. Sviđa mi se ovo baš baš! Kombinacija boja je odlična, torba pogotovo, i ova naranadžasta lija je detalj koji sve to podiže!

    ReplyDelete
  9. Tebi podhitno treba forum u sklopu bloga,jer rasprave u komentarima su bas bezveze;)
    Elem,dotukla si me s ovim!Parka i krzno su u divnoj ljubavnoj vezi i zelim da ih cesce spajas!Torba i cizmice moraju biti moje,pa pazi kad se iduci put sretnemo;)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  10. O boze, ovi komentari sa pu pu pu mrtvim psima i mackama, svasta. Pustite ljude da nose to sto nose, nije sigurno ona ubila tu lisicu.

    Ako vi imate svoje misljenje, to je super. Pustite i druge da ga imaju.

    Vec rekoh kako ti se ovo slaze, u prethodnom postu :D

    ReplyDelete
  11. Ne volim ove vintage lisice, ala hvala ti bako,nekako me podsećaju na socijalizam, i povezujem ih sa nekim prošlim lošim vremenima, Molim Boga da se nikada tako nešto ne vrati u modu, naročito zbog glave i šapica koje su uključene u produkt,nekako je morbidno nositi mrtvu životinju oko vrata, a kombinacija je zaista za svaku pohvalu, samo da je malo drugačije krzno bila bi čista desetka! Veliki pozdrav, nemoj se naljutiti zbog komentara..

    ReplyDelete
  12. ja nosim vintage krzno da nosim i ovaj outfit je super..iako jeste creepy videti celu liju sa glavicom, sa druge strane kul je biti malo strasan!

    ReplyDelete
  13. Ukoliko neko hoce kutiju za cipele u Zari, neka dodje u NS. Tamo su mi uvek dali bez mrkih pogleda :))). Volim ljude koji rade tamo.

    ReplyDelete
  14. hehe :) i ja se borim uvek za kutiju! salim se, do sada su mi ljubazne prodavacice uvek davale bez problema! cizme, leo helanke, malo nitni i parka, divnooo! lajk za ovo igranje sa kosom! :)

    ReplyDelete
  15. Zanemarit ću liju, ne zato što sam protiv krzna (u suštini, vintage krzno je više eco friendly nego proizvodnja umjetnog) nego zato što me odmalena plaše te lisice sa glavama i nogicama, kože krava i ovaca na podu i slično.
    Ostatak mi se mnogo sviđa, nakit pogotovo. I genijalna parka s muškog odjela :D

    ReplyDelete
  16. Objasnjavas uvek! Krznooo tetkine je ODLICNO, i torba i helanke, cizme... sve :) :*

    ReplyDelete
  17. Vedar post, idealan za ponedeljak ujutru!

    ReplyDelete
  18. Tek sada videh kutiju. Nisam je u proslom postu primetila. Moracu i ja sledeci put da trazim. Nisam je dobila ni u Delti, ni u Novom Sadu. :/

    ReplyDelete
  19. Da li si svesna da nosis mrtvu zivotinju na sebi?
    Mislim da kao jedna od najuglednihih domacih blogerki, na koju se ugleda dosta klinki nisi smela sebi ovo da dozvolis...

    ReplyDelete
  20. Pratim tvoj blog redovno, iz dana u dan, i mislim da je super. Ali, ovo sa mrtvom lisicom oko vrata me je dotuklo.

    ReplyDelete
  21. Ja sve vreme gledam u kosu, divna je.

    ReplyDelete
  22. zelim si kupiti zimsku parku neopisivo!!i pametno zboris za te kutije..iako imaju stvarno predivnih modela u zari meni znaju cesto biti neudobne(ali jako) stoga rijetko kad kupim neke cizme(uglavnom otvorene cipele su mi oke)ali odsad cu i ja traziti kutiju..hihihi...divna kao i uvijek :)

    ReplyDelete
  23. Ja nisam ni znala da postoje njihove kutije za cipele :D, do proslog posta... A imam njihove obuce... Pa, kada mi je jos onako strpaju u onu najobicniju kesu (kad je npr. snizenje), prosto me dusa zaboli. Hvala na savetu!
    Cizmice su mi predivne, tvoja kosa SJAJNA!

    ReplyDelete
  24. Čizme su mi sad još ljepše!
    Savršene boje, sve mi se dopada!;)

    ReplyDelete
  25. Prsten je fenomenalan i kompletan outfit izgleda jedinstveno. Bravo na postu :) Like

    ReplyDelete
  26. Outfit izgleda odlicno. Savrseno se slaze parka sa krznom, bilo pravo ili ne :)

    ReplyDelete
  27. jao draga,ali zasto lisicu? i to sa lavom celu
    :(((((
    jbg,ja sam protiv ubistva zbog mode,vegeterijanac,i bez obzira sto je vec mrtva i tetkina,kada je stavis na sebe,znaci da to podrzavas ://////

    ReplyDelete
  28. e pa ako si tako ponosno nosila tu lisicu...i ja bi jednu....nego moja baka to nije sacuvala ...u inat 'dusebriznicima'.....muka mi pade od njihovog moralisanja....pf...savrsen mi je outfit... :)

    ReplyDelete
  29. Meni je hit kako svi naglasavaju da je lisica mrtva! Realno, sta ti bi da stavis mrtvu liju, pored toliko zivih koje setaju okolo?! Eto, neko je predlozio i macku ;) A sto se ja nerviram sada... Zato sto pojedinci komentarisu ovde samo kada im se nesto ne dopada i prilicno su kontraditorni, al da ne ulazim sada u to...
    Ima i moja baba u ormaru mrtvu lisicu, ali je ne nosim jer mi njena glava smeta i ne umem da je stilizujem I TO JE SVE. Borci za prava zivotinja bi trebalo da se pozabave zivim zivotinjama i kako da ih sacuvaju, a ne lisicama od pre 100 godina. Outfit je divan, kao sto bi bio divan da je fake lija, ili bilo kakav slican fake komad krzna, odlicno ide uz jaknu i divne helankeee :)))

    ReplyDelete
  30. Nije mi jasno odakle toliko negativnosti! Pa ni ja ne podržavam ubijanje životinja i nikada ne bih nosila pravo krzno, niti liju oko vrata pa nemam nameru da ovde obrazlažem te svoje stavove.
    Marina je neko uz čiji se stil, definitivno, uklapa ovako nešto. Lisica je vintage i to je i neka vrsta opravdanja za njeno posedovanje i nošenje, a kvazi borci za životinjska prava neka se osvrnu malo na svoj komšiluk i razne ludake koji ubijaju i truju kučiće, mačiće, ptice i svoju borbu neka usmere u tom pravcu. Svi ćutimo kad čujemo da je neko kuče zaklano ili mu fale noge, al' smo našli ovde da raspravljamo o tome! Mrzim lažne moraliste! Dosta mi ih je!
    Marina, veliki :* za tebe! You go, girl! :)

    ReplyDelete
  31. opet ja.. Milena draga preživjeti se može i bez mesa.. naučno dokazano. Ne želim koristiti Marinin blog za prepucavanja i baš mi je drago što ima još ljudi koji misle da je mnoge bitnije pomoći životinjama koje su trenutno žive nego se ovdje prepucavati o godinama starim krznima, umjesto što prosipate svoju negativnu energiju ovdje, zaputite se u kakav azil za pse i bacite se na volontiranje!

    ReplyDelete
  32. car si!! ovo za kutiju sam prvo pomislila kad sam videla prosli post haha nikad nisam dobila kutiju, a zara cipela i cizama preplacenih ufffff kolko hoces imam...car si jos jednom :) inace parka plus krzno je vrh! pozz

    ReplyDelete
  33. Vegetarijanka sam i ne kupujem si pravu kožu i imam doma mješanca kojeg sam pokupila s ulice,ali i da nisam sve to, nikada ne bih nosila ovakvu lisicu oko sebe iz dva razloga; prvi je taj što mi je nositi nečiji preparirani leš vrlo neestetski, da ne kažem ružno, a drugi je taj što mi se moji vlastiti psi ne bi usudili prići... umrli su od straha kada sam im pokazala leš bakine stare kune... Eto, morala sam to reći.
    Stela

    ReplyDelete
  34. baš si zgodna
    http://urbanprettygirl.blogspot.com/

    ReplyDelete
  35. Veoma sam razočarana mrtvom lisicom oko vrata... bez namere da se prepucavam sa konzumentima mesa i ljudima kojima ne smeta da nose leševe oko vrata.

    ReplyDelete
  36. Kada kupujem krzno, biram eko. Ali... u svom ormaru imam i dve bunde i jednu subaru od nerca, i to sve vintage. I da, nosim ih jer su prelepe, i zaista nemam nameru da ih spalim da bih potvrdila stav da sam protiv ubijanja zivotinja. A ako vec treba da ulozim svoju energiju i da se tako zucno borim, ja prednost dajem ljudima, tacnije deci, jer sam i sama mama. Mnogo vise me brinu deca koja su zlostavljena, otrgnuta od porodica i zrtve trgovine organima...
    Ivana

    ReplyDelete
  37. Ni ja se ne slazem sa ubijanjem zivotinja ali ta lisica je svakako mrtva i steta bi bilo da sad negde stoji i da je niko ne nosi, zar ne? Sve u svemu divan post i don't worry :) Koji ti je ovo lakic?

    ReplyDelete
  38. Great blog and pics:)
    kisses from New York.
    www.thebrunetteworld.com
    xxx

    ReplyDelete
  39. @Stasha
    lak je geeenijalan i to essence_ metallics kolekcija
    ovaj se zove "nothing else metals"

    http://2.bp.blogspot.com/_s7Jeruakv5Y/TM7LP0zxcOI/AAAAAAAAAG4/UoMMEi1JYcY/s1600/Essence+Metallics+flesjes.jpg

    http://4.bp.blogspot.com/__8aJ8rFS9nc/TRpqfc61SJI/AAAAAAAAAg4/9D_VI2V6Nfk/s1600/essence+nothing+else+metals+bottle+close+up.jpg

    http://farm5.static.flickr.com/4086/5173985408_ea8794c666_z.jpg

    ReplyDelete
  40. Ja bas htela da te pitam koji je lakic, kad vidim ti mi vec odg iznad!:) Ali je to ipak neka druga Stasha! Show! Inace, prelepa si mi u ovom postu, parka divno ide uz krzno, a i tu su nove cizmice! Dobro pa su se setili kutiju da daju, ja se uvek svadjam sa njima...:)

    ReplyDelete
  41. Zanemari ove glupe komentare, mislim da nema potrebe to uopste da kuckam, ali ja to sebe radi, znam vec da tebe ne doticu :D I ja imam liju, polarnu, maminu, igrala sam se s njom kao klinka i dan danas je obozavam, mada je nisam nikad iznosila napolje. Mozda ove zime, sta znam? :)

    ReplyDelete
  42. P.S.Kod mene je u toku novi giveaway, poklanjamo ogrlicu, vidi ako ti se dopada :) http://venomafashionfreak.blogspot.com/2011/12/prednovogodisnji-giveaway-by-eman-bej.html

    ReplyDelete
  43. Parka uz leo helanke i bajkerske cizme mi je superiska! I da, kosa ti je opet tako divnaa!:)

    ReplyDelete
  44. Totalno mi je sve super uPAReno! :) maslinasta i dodir narandzaste savrseno idu! a parkic na je bas "leg'o" :) to sunce i izmaglica...diFno...sve dok ja nisam...khm,khm... :)
    :*

    ReplyDelete
  45. nakit, lak i ostale boje..ma sve se uklapa :))

    ReplyDelete
  46. lisica!!!!! <3 odlična je! okači joj mašnicu na glavu :)) čizme i štramplice su mljac! mljac!

    ReplyDelete
  47. Hvala :) Vec je kupljen ;)

    ReplyDelete
  48. odlicna ti je ova lija, imam i ja takvu maminu..ali je ne nosim, (mislila sam da joj otkinem glavicu)...hehe, mislim da bih mogla da pocnem :D sve u svemu, xtraaaaaaaaaaa....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails