Wednesday, February 15, 2012

Ombré hair trend / "Izrastak"...

Juče je bio taj Dan zaljubljenih, neke devojke su dobile cvet, neke brdo poljubaca, neke SMS. Neke cure su pak gledale (često) dosadno-romantičan ljubavni film u bioskopu, a neke je sve to smorilo, pa su odlučile da je pravo vreme da promene frizuru. 
Hajde da danas malo proširimo vidike i stvar posmatramo iz drugačijeg ugla. Kapiram da bi većina devojaka za "izrastak" (stručno Ombré) rekla da je "bljak" (neke su čak na taj način anonimno prokomenratisale i moj prošlog leta, khm-khm :)))), pa sam odlučila da vam pokažem fotke koje pokazuju da izrastak može izgledati sjajno. Čak sexy! Wohoo!











Priznajte da ne izgleda loše. Šta loše, sjajno! Dakle, slobodno senčite! I uživajte!
A ako ste za eksperimentisanje:



HOW TO video:


P.S. Na inspiraciji za post hvala sjajnom blogu TheChicBook

by Marina
photos via google images
translation by Aleksandra Paljić

61 comments:

  1. i meni se dopda ombre kosa :)
    al ja bi dobila fraz, da je ja moram tako nositi. vec poludim kad mi malo izraste -_-

    ReplyDelete
  2. volim ombre :)) idem posvijetliti svoj nakon ispitnih rokova :D na kraju ću plava završiti hahah :D

    ReplyDelete
  3. Jao, ovu prvu fotku sam davno usnimila i tako bi to rado nosala na glavi, al prvo moram nać dobrog i strpljivog frizera koji bi to znao provest u djelo... :)

    ReplyDelete
  4. to je samo dobar izgovor za izrast, .. kao 'izrast???, neeeee ombre :)', ali fora izgleda :)

    ReplyDelete
  5. ja ga nosim nenamjerno - kada mi izrastu pramenovi, a ne stignem kod frizera :P

    ReplyDelete
  6. NIsam se nikad farbala tako da bas nisam kompetentna da komentarisem! :) Ali ok mi izgleda moram priznati! Samo su mi one kose u cudnim bojama "bljak" hihihihhihi

    ReplyDelete
  7. super je kada ima taj postepen prelaz,pa izgleda kao da je kosa posvetlela od sunca,i kada su obe nijanse skladne :)
    mada što kaže Mina nisam kompetentna da komentarišem kad se ne farbam :D

    ReplyDelete
  8. Meni se sviđa na braon kosi.
    Ja bih sad uradila, ali sam plava, pa mi ostaje varianta roze i plava kosa...
    nisam toliko hrabra :)

    ReplyDelete
  9. Ja ga imam vec 2 godine i obozavam ombre. :)

    ReplyDelete
  10. Meni se sviđa,slažem se da može super da izgleda:)

    ReplyDelete
  11. Meni je do proslog leta,kosa bila takva,a zasto...jer mi na moru mngo posvetle krajevi:)Lili mi je apsolutni favorit,a i ne bih nazvala to kao izrastak,vec vise ka opramenove:)
    Perfect post!

    ReplyDelete
  12. Sjajno, hvala ti na ovim fotografijama! Meni je ovo fantasticno, i ja pokusavam od letos da pronadjem odgovarajucu boju za taj svetliji deo. Nisam razumela koju boju su one koristile u ovom videu, moja kosa je tamno braon, da li neko ima ideju kako bih mogla da postignem tu svetliju nijansu, efekat-kosa posvetlela od sunca? Pozdrav, Dragana.

    ReplyDelete
  13. HA, haz it, luv it! <3 :D
    Izgleda diiiiiiiiiiivno uz meke lokne, ali mislim da najlepse dolazi do izrazaja na duzoj kosi, bar da je kosa 10-15cm ispod ramena... dok na kracim varijantama nekako...ne znam, mora biti neki super friz :D ili gresim ;)

    ReplyDelete
  14. cini mi se da si vec pisala o ovome, ali nije bitno = tema je sjajna :) ja bih rado obojila svoje krajeve u neku "ludu" boju, ali ovde ne mogu da se nadju te cuvene Manic Panic boje :/
    inace, volim kada imam neki izrastak, ali kada se farbam cetkom i do korena kose, onda izrastak bude bas onako... geometrijski! Pronasla sam resenje = farbam se (tj. farbaju me) prstima, pramen po pramen. Efekat bude mnogo prirodniji, a izrastak deluje bas kao na ovim slikama... Evo, nisam se farbala 3 meseca, a veruj da se skoro ne primecuje (a plavu kosu farbam u crvenu) :)

    Drugo resenje je da se jedna nijansa farbe rastvori u dve cinije sa 2 razlicita hidrogena (recimo 3% i 9%). Dobijes 2 nijanse, jednu za izrastak i jednu za ostatak kose, a sve u istom tonu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. prilicno sam sigurna da pishem 1. put o ovome... :) hvala na tutorijalu, znacice svima. srce si. cmok!

      Delete
  15. Aaaaa, hvala M.

    Lomim se već mesec dana, hoću-neću, i juče iscimam mamu da mi da blagoslov i da konačno i ja imam ombre. Tako da, koliko sutra, kada prorade prodavnice, neću nakon 24 godine imati dosadnu, crnu kosu :D Jeej :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Srrce, malo, pa ti pitash mamu za blagoslov. sjajno! samo napred!

      Delete
    2. Vidi, svaki put kada ona nije blagosiljala, ja udarila nosićem u zid...
      Tako da, mama je amin :D

      Delete
    3. pitas mamu u 24 god,ooooooooooo

      Delete
  16. Hehe, pretekla si me za post. :) Ombré hair ili kako je nasi frizeri bolje raspoznaju bayalage highlights nesto su sto zelim duze vreme. Bila sam dugo plava, pa sam htela da predjem iz plave upravo sa tim pramenovima. Ali, to je malo nemoguce kada imas plavu podlogu, jer je poenta u tamnoj podlozi sa pramenovima. Uglavnom, cekam prolece da jos malo odmorim ovu moju jadnu 12 godina mucenu kosu, pa krecem u bayalage pohode. :) Wish me luck. :)

    Btw, I love your blog!
    Ivi

    http://blondesaccessories.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. super je post. nije u pitanju izrastak jer je on mnogo manji i nenameran, nego bash senchenje, shto ombre i znachi na shpanskom.. i mozda josh nekim jezicima :) poenta je da se kosa osenchi tako da ima kao te neke svetle senke po pramenovima kose, bash kao posvetlela od sunca. ja vec dugo zelim da to napravim, ali sve kao trazim dobrog frizera. vidim da se ovde mnogi odluchuju da sami oprobaju taktiku, ja ipak ne bih smela, mislim da je stvar pipava, i shto se struchnije uradi, to ce delovati prirodnije, a prelazi neprimetniji.

    p.s. sad sam tek skapirala, mozda je tebi kao plavushi pirodnije da to zovesh izrastak, a nama kao brinetama/crnkama da to zovemo pramenovi :)

    poz,
    franka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znam da nije u pitanju izrastak. Zato sam ga i stavila pod navodnike. :) a definiciju rechi Ombre linkovala. :*

      Delete
    2. Jel' uspeo neko da nadje dobrog frizera za ombre? :) Ja posustajem u potrazi vec :( A mnoogoo mnoogoo zelim ombre :)

      Delete
  18. igrom slucaja, furala sam ombre sa 15 godina, i bas mi se svidjalo, tako da sam se odusevila kad sam videla da je to trend :)
    steta sto moja kosa lose podnosi farbanje :(

    ReplyDelete
  19. Meni se to bas svidja kad je uredno i lepo :) Mada sam ja posle nosenja svih boja na glavi odustala od farbanja, moram da priznam da bih bas probala sa nekom lepom nijansom svetle :)

    ReplyDelete
  20. E, ja sam već profurala taj trend pre 2 godine :) a mogla bih i da mu se vratim, jer mi se već godinama samo to sviđa :) neverovatno, ali na leto mi posvetli prirodno neravnomerno, tako da je ne moram mnogo mučiti kod frizera ;)

    ReplyDelete
  21. Da li znas nekog frizera koji dobro radi ombre?

    ReplyDelete
  22. Meni je ombre super :)
    Mada mi se u poslednje vreme jako svidjaju pastelne boje kose :DD

    ReplyDelete
  23. Prvi put kad sam se farbala zeljela sam kosu kao sto ima Lauren, i bas sam pokazala ove njene slike sto si ti postavila. Medjutim, ako bas hocete takvu frizuru morate da nadjete nekog dobrog frizera, meni nije uspijelo jer rijetko ko to zna da uradi kako treba :-(

    ReplyDelete
  24. Ja sam luda za ovim u poslednje vreme. Svidja mi se kako to nosi i Nikolina Pisek npr. Momak mi kaze nemoj se farbati dve godine i imaces to sto zelis, a ne da dajes pare frizerima:). Ah, ti muskarci, c c c...

    ReplyDelete
  25. Svidjam! Jako, jako i to bas onaj jak prelaz iz crnog u svetlo smedje!:)
    Puuustaj svoj ''izrastak''!:D

    ReplyDelete
  26. jos kad sam jedan tekst za City pisala o frizurama i ispitivala frizera, rekao mi je da su najmodernije boje kose tamnije, sa svetlijim krajevima, da SNDRA m. FURA TAJ FAZON... Ups, greskom ukljucih caps lock!:) i onda sam i na nekim blogovima videla da cure to furaju, i jako mi se svidja. cak mi se svidja i kako mi stoji izrastak, ali uvek zurim da se prefarbam, ne prodje cak ni mesec dana. ja se bas raspisala, ali, sve u svemu, ovo mi se mnogoo svidja, i ako mozes da izdrzis, obv pustaj!!!:) Super bi ti stajalo!

    ReplyDelete
  27. Like za "izrastak"!;) Kad sam bila u svojoj ludoj teen punk fazi, davno nekad, imala sam baš ovakve plavozelene momente!:D

    ReplyDelete
  28. Pustite ombre, ovo zeleno i pink je prva klasa!

    http://1prvaklasa.tumblr.com

    ReplyDelete
  29. Vrlo seksi, podseca na Evu Mendez! A ona svakako jeste seksi!

    http://style-trigger.blogspot.com/

    ReplyDelete
  30. Meni je ovo odlično, čak planiram ovog ljeta napraviti nešto slično predzadnjoj fotki :)

    ReplyDelete
  31. hahha meni se ovo desi prirodno
    #ne_volim_da_se_farbam :)

    ReplyDelete
  32. Ja ga imam i obaozavam ga :))) Mada sam ja moj pustila prirodno da izraste :))

    ReplyDelete
  33. slažem se s tobom da izrast može izgledati stvarno sexy, no treba biti jaaako oprezan s njim...neke cure pretjeraju i onda imaju pravu katastrofu na glavi...

    ReplyDelete
  34. ne sviđa mi se na curama koje ga koriste kao bijeg od šišanja vrhova, to izgleda strašno. super stoji plavušama i curama koje imaju prirodnu kosu na koji ide blagi prijelaz. ombre u bojama; na običnim curama pre trash, editorijale to čini "kao" alternativnima. tko voli :)

    ReplyDelete
  35. Meni se dopada... Stvarno je sjajno, ali ja na zalost nikada necu imati izrastak jer se ne farbam i nemam to u planu-bar dok mi je ovako prirodno lepa boja :)
    http://dictionaryoffashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  36. Ni ja se nikad nisam farbala ali ovo mi je skroz cool! I da znam da ce dobro da mi stoji verovatno bih probala :)

    ReplyDelete
  37. ovo ko da sam citala sebe :D ja sam si otisla kupiti boju i jucer si pofarbala do uha 'izrast' i dugo sam se prenemagala ocu necu ali sad sam stvarno prezadovoljna :)

    ReplyDelete
  38. ja sam se u ombre zaljubila jos odkada ga je keri nosila u seksigradu <3 puštam kosu i planiram jedan pastelno rozi ili tirklizni napraviti <3

    ReplyDelete
  39. Neko ti je rekao da ti je izrastak bljak???Pa covjece sta je s ljudima?Meni je ombre super,da mi nije zao crne kose (citaj nemam hrabrosti da bilo sta mijenjam),ja bih vec odavno bila "ombrasta":-)
    Zasto ti vec nisi??;)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  40. uh voliiim, odlicno je :) cekamo tvoj ombre ;)

    ReplyDelete
  41. Mozda je to sad kao IN,ali valjda treba gledati da li ti stoji(isto kao i sa bojom kose i sa frizurom),a tebi ne stoji,tj.ruzno izgleda.Ovo je moje misljenje i nista lose ne mislim.a druga prica je sto vi drugarice blogerke ne umete da date neku kritiku-konstruktivnu,nego se samo cmacete,a zato su ''one sa Ane'' objektivne i u pravu.
    I sorry ali necu da se potpisem ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. "a tebi ne stoji,tj.ruzno izgleda" je zaista konstruktivna kritika.
      2. neces da se potpishesh ili ne umesh?
      3. ja svoje misljenje iznosim javno, potpisana, pa kapiram da je ovaj komentar posledica mog nedavnog statusa na FBu i TWu. Hvala ti sto me svuda pratish! :*
      4. Kapiram da mi izrastak ne stoji, zato ga i farbam. Sto cesce mogu. Hvala na savetu!

      Delete
    2. Umem ja sasvim lepo da se porpisem,kao sto vidis umem i da pise...moj potpis je nebitan,ne znam sta bi ti znacilo da napisem sad Ivana...a Fb nemam :)
      I izvini ali svuda u svetu ima ogorcenih i nezadovoljnih ljudi,a ne samo na Ani!
      A ti izgleda bas ni jednu kritiku ne umes da prihvatis...ja nisam nista lose mislila.
      Hoces konstruktivnu kritiku-pocni da se oblacis u skladu sa svojom gradjom-verovatno znas na sta mislim ;)

      Delete
    3. E to je vec ok. Vidiš kako moze. Počeću! :*

      Delete
  42. E Marina, Marina, da nije Ane ne bi za vas blogerke culo 150 ljudi ukupno, tako da znas kome treba da budes zahvalna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E, anonimni, anonimni, vagam ja tih svojih, prvih, potpisanih, dragih, veselih, iskrenih,... "150 čitalaca"("pre Ane"), sa gomilom ljutih, nezadovoljnih, strogih... sa Ane... Šta mislish sta prevagne...?
      kiss!

      Delete
  43. Mislim da ne trebas uopste da ides na anu ako te ne zanima sta pisu, uostalom kako znas sta pisu ako ne gledas... E objavite post pa trcite odmah tamo da vidite sta pisu, a kad vec ides tamo mogla bi i da posetis temu Modni zlocini, ili jos bolje Modni saveti, tebi bi bar trebalo. Pa sta ako sam anoniman jel sad treba da otvorim blog da bih ostavio jedan komentar?Evo ti potpis...Djoka Djokic, si srecna?

    ReplyDelete
  44. Ne znam sta se pishe na Ani vec pola godine i vishe, od kako ne idem tamo, tj. odkako je tema o blogovima postala blago rečeno ogavna. Pricam samo o anonimnim komentarima na mom i blogovima drugarica blogerki... Ali kapiram da smo razliciti, nema ljutnje. :)
    P.S. Predpostavila sam da je u pitanju Djoka... :P

    ReplyDelete
  45. E pa vidis tebi je tema ogavna, a mnogim ljudima je i tvoj stil ogavan. Bez uvrede ali natrpati sto vise stvari na sebe pod izgovorom licni stil, pa ne svidja se svakome. Elem, i ne treba da ides na Anu ako ti se ne ide, kome se ne svidja tvoj stil ne treba ovde da svraca (kao i sto je moj prvi i poslednji ulazak ovde na tvoju stranicu) i to je to. Pozdrav Djoka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "kome se ne svidja tvoj stil ne treba ovde da svraca" Eto, bar se u jednom slazemo.
      Zbogom. :*

      Delete
  46. isuse boye,napao te Djoka...ja mislila da to u druge svrhe sluyi...elem,farbaj se,experimentisi,ovo jeste hit par seyona,i mislim da bi ti takva promena bas lepo stajala,uvek je dobro experimentisati,al nema svaki djoka muda (petlje) za to,zato se i izdvajas,a pojedinac diktira ono sto vecina voli ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails