Wednesday, November 20, 2013

What's in my makeup bag? / Šta se krije u mom neseseru za šminku?

Ćao, ćao pilići! Pošto ste me često pitali koju šminku koristim, zatim da postujem neki make up tutorijal, da preporučim neke proizvode i slično, evo, za početak vam pokazujem svoju svakodnevnu šminku, tj. šta se sve nalazi u mom neseseru... Ovo je neseser čiji sadržaj, dakle, svakodnevno koristim, koji nosim kada putujem, do Čačka, na zimovanje, letovanje, ... Ostala šminka nalazi se u većoj plastičnoj kutiji... Inače bacam šminku kojoj istekne rok ili je ne koristim duže od godinu dana... :)

Proizvode ću vam nabrojiti redom, kako ih i nanosim na lice:

1_ SEPHORA primer _ prajmer za lice kojim sa
m oduševljena. U Sephori sam tražila da mi daju tester (to je ova mala sephora kutijica) jer sam toooliko slušala o njemu na YouTubeu... Potrebno je da na lice naneste samo malu "mrvicu" proizvoda koji se potom savršeno razmaže po licu i pokrije i "popuni" pore... Probala, oduševljena i kupiću ga uskoro... Daje licu onaj "porcelanski" izgled :)

2_ MIXA Soothing BB Cream /Anti-Redness/ _ BB krema koju trenutno koristim... Kupila sam je u Liliju i moja je u nijansi Natural Rose (postoji i tamnija_ Natural Gold). Moje mišljenje je da nije loša, ali ni odlična te je neću kupiti ponovo... Nema dovoljnu moć pokrivanja, a i nekako moju mešuvitu kožu čini "da sija"... Osećam da je jako hranljiva i prija koži, ali za to ću koristiti običnu kremu za lice :) Zar ne...? Mislim da ću uskoro preći na Garnier BB kremu, kao što ste mi OVDE i preporučili... Imam i MaxFactor Lasting performance tečni puder i L'oreal MAT' Magique, ali ih koristim samo zimi i to uglavnom kada znam da ću se fotografisati :)

3_ ARTDECO Camouflage cream _ korektor (ili concealer) koji je prosto savršen. U pakovanju je malo tvrđi, ali već tolinom prsta omekša i lak je za nanošenje. Koristim ga da prikrijem tamne podočnjake, ožiljke /jedan u uglu oka_ posledica igranja u parku/ i drugi na obrvi /posledica pirsinga/, zone sa crvenilom... Kupljen je u Jasminu.

4_ FLORMAR eyebrow pen _ olovka za obrve za plavuše /svetlije brinete/ koju trenutno kosristim... Kupljena je u flormar radnji u Bulevaru /preku puta Vuka/. Dobra je, ali ću rado probati neku drugu čim ovu potrošim :) Imate neki predlog?

5_ ESSENCE lash and brow gel mascara _ providna gel maskara koju koristim za fiksiranje obrva. To sam videla od devojaka sa YouTubea koje pratim, i radi savršeno... Kupljena je u Liliju.

6_ THE BODY SHOP Baked to last blush _ Oooomiljeno rumenilo u nijansi 01 Petal... Ovo je najdivnije rumenilo koje sam probala... Preporučila mi ga je divna Borjana kada smo se Anja i ja srele sa njom u Beču ... Prvu sam kupila tada u Beču, potrošila ga i tada tražila i koristila neka bezvezna, aonda mi ga je pre mesečak dana drugarica kupila u The Body Shopu Beću :)) Hvala Branče!

7_ AVON true colour Mocha Latte _ set senki za oči u toplim rumenim tonovima koji odgovaraju mojim plavim očima... Nekada koristim i paletu Urban Skyline koju sam nedavno dobila od Avona :)
Senke su dobrog kvaliteta, a nisu skupe, te ih zaista preporučujem... Ja iz ovog seta najviše koristim najsvetliju nijansu kao bazu na celom kapku...

8_ MAYBELLINE Color Tattoo 24h _ krem_gel senka u nijansi Taupe koju koristim kao srednju nijansu senke za donju polovinu kapka. "Krivac" za kupovinu ove senke je opet YouTube i sjajne kritike na istu... Kupila sam je u Liliju /nema u svakom svih nijansi paobiđite više radnji/!

9_ KIKO eyeshadow _ Tamna senka u nijansi 174 Lovely Taupe koju trenutno koristim za deo/ugao kapka uz trepavice, a koju mi je Jova donela iz Pariza :) Odlična je! Hvala Jo!

10_ FLORMAR Ultra eyeliner _ kreon /olovka/ za oči u crnoj boji koju trenutno koristim... Savršeno je crn, kremast i fino se oštri, tako da sam već pri kraju prvog, pa sam kupila još jedan. Do skoro sam koristila RIMMEL waterproof eye definer  /kupljen u Liliju/, ali sam htela da probam i ovaj... Jeftiniji je i boja je dosta intenzivnija, jedino je smor oštrenje, jer se za razliku od njega Rimmelova olovka "odvrće" :) Tu je i krem-bela SEVENTEEN olovka koju ponekad nanosim u unutrašnji ugao oka, a kupljena je ovog leta u Crnoj Gori.

11_ MAYBELLINE great lash mascara _ Ova ili bilo koja druga Maybelline maskara. Iskreno više volim ovu ili ovu, ali ni ova na fotografiji nije loša, plus ona je najprodavanija Maybelline maskara! Sve Maybelline Maskare kupujem u Liliju! I obavezno Maybelline, jer su najjeftinije za kvalitet koje nude :)

12_ INGLOT AMC Multicolour System Highlighting Powder 83 _ šimer koji sam duuugo želela pa su mi ga Maja i Bebe kupile na poklon! :))) Do skoro /čitaj do otkrića na YouTubeu/ nisam ni koristila šimer niti sam smatrala da je koristan, međutim sada smatram da je neophodan za zdrav i sjajan izgled celog lica... Nanosi se lako, prstićima i na određene delove lica i čini čuda. Kupljen je u Inglotu u ulici Kralja Petra...

13_ LABELLO Mint minerals _ retko stavljam karmin, ali Labello obavezno! Posebno u zimskom periodu kada je usnama potrebna hidratacija. Ovaj mi je omiljen od svih... Min, naravno...

14 i 15_ Četke za šminkanje. Set od tri marke Aura /kupljen u Liliju davno/ za rumenilo i senke i H&M kabuki brush četku za rumenilo koju mi je Jova takođe donela iz Pariza... Puder nanosim isljučivo prstićima :)

16_ ESSENCE sharpener _ solidan oštrač za kreone. U početku sam koristila običan rezač za olovke, ali kada probate specijalan za šminku uočite ogrimnu razliku... 

17_ WOMEN'SECRET small vanity case _ neseser kupljen nedavno na sniženju u radnji preko puta Arhitektonskog fakulteta na Bulevaru! Nežan i roze! :)

Takođe, ne šminkam se svaki dan, u proseku 4 od 7 dana sedmično... Volela bih da nadjem dobar primer za kapke /koji sprečava da se senka skuplja na pregibima kapka tokom dana/, dobar bronzer /ni jedan koji sam probala nije savrsen/, kao i gooomilu šminke koju svakodnevno pinujem OVDE...
Iskreno se nadam da vam se post dopao i pre svega da je bio od koristi :)
Sva pitanja, predloge i sugestije očekujem u komentarima :)
Hajde da pričamo o šminki! 

by Marina


translation by Aleksandra Paljić

37 comments:

  1. Maaaaaki! Vrati se starom ritmu izbacivanja postova, faaaalis! :)
    Sto se sminke tice, imam par predloga za tebe. Cini mi se da je koza tvog lica normalna/kombinovana i od srca ti preporucujem deborah bb kremu! To je neso najbolje sto sam ja probala, a probala sam 90% kremica koje se nude na nasem trzistu. Deborina ima sve- dobru prekrivenost, prelep miris, dugo traje i super neguje kozu, to se bas oseti! I trenutno je na snizenju u Jasminu, ja sam kupila svoju petu tubicu po redu :) Najbolja baza za senku je avonova (a probala sam i one dosta skuplje). Jednostavno, ova iz avona radi sve sto treba, a ima ok cenu. Takodje, mogu da ti preporucim essence set za obrve, nije olovka, ali je super lako za koriscenje, a efekat je mnogo lepsi nego kod popunjavanja olovkom. Eto, nadam se da sam ti malo pomogla oko odluka :)
    p.s.Dok nisam pocela da gledam yt tutorijale imala sam doslovno tri stvari u neseseru-tecni puder, korektor i maskaru, a sada ne mogu da nadjem dovoljno velike nesesere za sve sto imam :) Tako da te potpuno razumem :) Maja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako bih volela draga, ali ne stižem, zaista, posle celog dana na poslu... A svaki post oduzima min 2 sata, ako ne racunamo fotkanje... Ali trudim se, trudim :)
      Uh, pa mogla bih da probam tu Deborah, ili bar tester, videcu :), a primer iz Avona naručujem ooobavezno! :) Uskoro cu i pisati o curama koje pratim na YT, pa cemo razmeniti iskustva :***

      Delete
  2. Makiii, divan posttt :) Neseser je divan, imam isti set senki iz Avona, Mixa BB kremu( preporučujem njihovo dvofazno sredstvo za skidanje sminke i CC kremu koja savrseno hidrira kožu ) sam htela da probam, al mi se čini da mi nijansa nekako neodgovara :D Razmišljam sada da kupim taj set Aurinih četkica ( od Aure preporučujem puder u kamenu i korektor koji odlično pokriva ) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno uzmi set četkica jer je to pakovanje savršeno! Na četke ne pada prašina, ne krive se u neseseru, od glatkog je materijala pa cetke i susim u njemu samo ih okrenem "na dole",... A nije skupo uopšte! Takodje, dlačice ne ispadaju :)
      Koji tačno Aura kotektor? :)

      Delete
    2. Ok, Aurine četkice su definitivno moje :) Aura Perfect cover korektor u stiku ja sam u nijansi 550 beige ( to je ujedno i najsvetlija nijansa ) Izgleda ovako http://static.limundoslike.com/slikaAura-korektor-22687933v800h600.jpg

      Delete
  3. Od bronzera probaj essence ili rimmel,odlicni su :)) Takodje,avon ima odlicnu bazu za senke a malo skuplja verzija je artdeco.

    ReplyDelete
  4. Od jeftinijih baza za senke imas Essence koju sam koristila jako dugo i skroz je ok, od malo skupljih tu su Nyx i Artdeco.A sto se tice olovki za obrve isprobala sam razne dok nisam naisla na Golden Rose tu sam pronala nijansu koja se savrseno poklapa sa mojom bojom obrva i vise je necu menjati :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kako izgleda ta Essence baza /posalji mi link do fotke ako ima na netu pls/? Nisam je viđala...
      E pa i ja sam pre 2 dana videla jednu GR olovku za obrve i kupila je, u pravu si nijanse su sjajne :) Ali volela bih da je malo mekša :)

      Delete
  5. Avon ima odlicnu bazu za senke,kao i Art deco ali je ova duplo jeftinija. Preporucujem i Max factor presovani puduer za matiranje,u kombinaciji sa velikom cetkom,npr Blush ima jeftine a kvalitetne,ima ih u Aleksandru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probacu definitivno tu Avon bazu :) Max Factor presovani uder imam, obozavam kako miriše, ali ga ređe koristim... Planiram za vikend da odem do Aleksandra i da ne izlazim :)))

      Delete
  6. Ja koristim avonovu bazu za oci, malo slatko pakovanje koje duuugoo traje :D a ja ga nekad koristim i kao korektor. :D
    Takodje ti preporucujem da pogledas u alexandru - nyx sminku. Pocela sam da je koristim i fenomenalna je i sto je najbitnije veoma je postojna :D, njihova olovka za obrve je san snova, uklapa se sa svim nijansama smedjih obrva :D, sa jedne strane je braon a sa druge roze kreon, koji kada se stavi ispod obrva, jako lepo istice obrve.
    Kao i blush cetke za sminkanje isto u alexandru imaju da se kupe - od prirodne dlake su, uzimaju puder/senku taman onoliko koliko treba i savrseno rade svoj posao pri nanosenju na lice. Mozda su malo skuplje ali se isplati imati ih, jer to se jednom kupi i uz dobro odrzavanje mogu dugo dugo da traju. Koliko sam samo pudera u kamenu ustedela od kada koristim njihovu cetku za puder, velika je, uzme malo pudera i lepo raspodeli na celo lice. :D

    Imam jedno pitanje za tebe, nemam neko iskustvo sa avonovim senkama, nekako kada stavim na prst izgleda pigmentovana ali pri nanosenju na kapke, ni nalik na boju i postojanost kao u pakovanju. Privlaci me ovo pakovanje true color, pa me interesuje kakvo je tvoje iskustvo sa ovom senkom, da li je pigmentovana?

    Veliki pozdrav za tebe
    :-* poljubac

    ReplyDelete
    Replies
    1. Planiram da uskoro posetim Aleksandar! Skuljam parice i pravim spisak, i jedva cekam! Mogu da napravim i haul post ako vam to bude interesantno :)
      A NYX obozavam, imaju tako inovativnu i drugačiju šminku!
      Sto se tiče AVON senki na kojim kapcima su dosta pigmentovane i postojane! Ali sve to zavisi od toga kakva ti je koža, ali cena je super, a pakovanje odlično tako da nećeš pogrešiti ako kupiš bar jedan set :)

      Delete
  7. Divan je Inglot highlighter <3

    ReplyDelete
  8. odlican post i ja sam krenula da eksperimentisem sa proizvodima u poslednje vreme, ranije nisam bila previse zainteresovana. Kad mi nestane npr puder udjem u radnju kupim standardno sta koristim i toliko. Nikad nisam obracala paznju na druge proizvode pa se moze reci da sam bila kozmeticki neobrazovana ;) sad sam malo usla u stos i rado trosim na svakakve kremice i mazalice. I moja koza je kombinovana i probala sam garnier kremu nije mi odgovarala, nekako mi je teska na licu, deborah ima neki jaci miris sto meni ne prija a i boju nisam pogodila, tako da mi je apsolutni pobednik medju bb kremama maybelline <3 najdivnija zaista, tako da ti je od srca preporucujem :) nadam se da ces uskoro da nas uvedes i u svet tvojih kremica i na koji nacin negujes lice :) veliki pozdrav od koleginice iz Nisa ( samo arhitektama moze da padne na pamet da rezu sminku obicnim rezacima :)

    ReplyDelete
  9. Ti si jedno divno bice! <3
    Da li mozes da mi kazes koja je cena Inglot hajlajtera?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :***
      Cena je oko 2500 din ako se ne varam... Skup je, ali zaista ga ima dosta u pakovanju,a u BGu je loš izbor, pa mislim da je ovaj najolji ako se uporede cena i kvalitet :)

      Delete
  10. Super post! Koje yt kanale pratis?

    ReplyDelete
  11. ta sephora podloga je the podloga, meni je bolja i od macove <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jel da? Ma kupujem! Definitivno! :*

      Delete
    2. KOja je cena te podloge?

      Delete
    3. mislim da je oko 3000 - 4000 din...

      Delete
    4. http://2.bp.blogspot.com/-Rn7_trW48jw/UUbUyqnyYoI/AAAAAAAAANw/qZm3i4uh_DE/s320/1.JPG ja imam ovaj prajmer i on je oko 1200-1500 koji je taj od 3-4000?

      Delete
    5. Nemam pojma sad, sećam se te cene, da mi je cura što tamo radi rekla... Mozda vece pakovanje, lupam... Ali kapiram da je to taj... Izvinjavam se ako je loša informacija...

      Delete
  12. Što se tiče rumenila i bronzera, najtoplija preporuka je definitivno bilo šta od benefit cosmetics-a.
    Inače ja za ovu marku nisam ni čila, dok mi drugarica nije poklonila bronzer koji su bukvalno sve drugarice pokušale da mi ukradu :))). Stvar je potpuno neverovatna. Inače taj moj bronzer se više ne proizvodi, ali ima drugih koji su vrlo slični. Benefit sam videla jedino u sephori kod nas, ali je cena mnogo jača nego u inostranstvu. Poređenja radi, kod nas su bronzeri oko 3500 dinara (što uopšte nije jeftino) dok su u inostranstcu oko 20 e. Ali vrede svaku paru zaista. Inače ne koristim skupu šminku ali se u ove proizvode kunem.
    Još jedna najtoplija preporuka su NYX karmini. Najdivniji i najpostojaniji karmini ikad. Bolji su od mac-a i max factora zajedno!

    ReplyDelete
  13. Ja sam odusevljena neseserom, preedivan :)

    ReplyDelete
  14. Oduševljena sam tvojom izjavom da šminku bacaš posle godinu dana ili kad joj istekne rok jer je to naravno ispravno a ne kao Zorana koja kad pravi favorites videa iskopa kozmetiku koju je kupila pre 3-5 god i to napomene, koja šminka ima toliki rok trajanja i naravno koja šminka je dobra ako se već koristila pa stajala godinama otvorena, nemam ništa protiv nje i ovo nije nikakav hejt nje same, već jednostavno želim da se ispravno savetuju i edukuju mlade devojke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedina mana je sto mi nakupujemo sminku i ne mozemo ni da je potrosimo. Licno mene interesuje koliko je tacno kojoj sminki rok, ja naprimer koristim Naked 2 paletu vec godinu dana svakodnevno, i izgleda mi kao da sam jos juce pocela da je koristim koliko se slabo trosi koliko je kvalitetna i pigmentovana. Za nas standard odvojimo dosta novca za kvalitetnu sminku i mislim da je rok od godinu dana malo jer pakovanje je povece i ni ne moze da se potrosi za godinu dana. Samo eto PITANJE JE koji joj je rok jer ja naprimer nisam nasla na kutiji rok trajanja, isto tako u prodavnicama stoji kozmetika mesecima dok se ne proda kako da znamo kada je nesto bajato. Takodje maskara koju koristim vec sest meseci svakodnevno jos se nije potrosila, ne znam do kada mogu da je koristim.
      Pre nekoliko dana sam kupila Diorovu senku za oci na aerodromu u inostranstvu u free shopu jer je bila povoljnija nego u sephori, i bas gledam kutiju nigde ne pise rok trajanja, a ko zna koliko je dugo stajala tamo dok je ja nisam kupila (senka je fenomenalna pigmentovana vredi svaki cent koji sam dala za nju), ali eto kako da znamo koliko moze da se koristi neki make up proizvod.
      Po meni sva ta malo skuplja sminka bi trebalo da ima duzi vek trajanja iz razloga sto je kvalitetnija i samim ti bi i rok trebao da joj bude duzi.
      Tako da molim marinu ili neku od devojaka ako imaju neki link koji je neka od beauty devojka okacila na netu, koju vi pratite ili savet koliko dugo moze da se koristi neka sminka i da podele sa nama devojkama koje smo manje upucene u to.
      Hvala

      Delete
    2. Na pakovanju obično piše do kad je upotrebljiva, i to se često racuna od trenutra otvaranja. Ali evo nekoliko linkova koji govore o tome:

      http://www.realsimple.com/beauty-fashion/makeup/makeup-expiration-00100000067034/
      http://www.seventeen.com/beauty/tips/makeup-expiration-date-guidelines#slide-2
      http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2259621/British-women-make-YEARS-expiry-date-making-breeding-ground-bacteria--eye-make-holds-greatest-risk-infection.html

      Delete
  15. komentare sam napisala tebi, prepisala tvoj predlog za korektor, simer i primer al bitiniji mi sada korektor... smatram da je avon baza ne prevazidjena, stoji sve fiksirano od plus 40 do minus 40...probajte, tacno je da dugo traje i svi se iznenade kada probaju...puno poljubaca od seje Kaje

    ReplyDelete
  16. vaspitacima takodje moze pasti na pamet da rezu sminku obicnim rezacem,hheheheh,heehehehe pusa

    ReplyDelete
  17. Meni je l'oreal bb krema najbolja. Super je pokrivna, a veoma je lagana po teksturi. Uopste vise ne koristim puder pteko dana od kad sam je otkrila, tako da ti je toplo preporucujem

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails