Saturday, December 17, 2011

Threesome 016 / Trojka 016

Uvek kada bih u Zari gledala obuću, uzdisala bih jer ni je ona zatvorena 41 uglavnom knap ili jako neudobna. Onda sam onako, reda radi, probala ove lepotice. I bile su, kao napravljene za moju nožu. :))) Hvala majki na ovom najpoklonu! :* Odavno želim neki tip biker čizmica pa ih ovih dana ne skidam... :)

Čitala, čitaću i trenutno čitam. S leva na desno... Sve 3 sa ovogodišnjeg sajma knjiga. :) Ova prva, pročitana je jednostavno dobra. Niko i ništa u Parizu i Londonu od Džordža Orvela. Orvel pripoveda o sirotinjskim kvartovima ova dva grada, o bedi, celodnevnom radu i prezivljavanju svog glavnog junaka na samom dnu. Kaže:

"Rad u hotelu naučio me je vrednosti sna, bas kao sto me je gladovanje nauchilo pravoj vrednosti hrane. San je prestao da bude puka telesna potreba; pretvorio se u nesto raskošno, pre u orgiju nego u odmor..."

"Osecao sam- tesko je to objasniti- neku vrstu tromog zadovoljstva, zadovoljstva koje mora da oseca dobro nahranjena zver, jer je zivot postao tako jednostavan..."
"Ipak mogu da istaknem dve - tri stvari kojima m sasvim sigurno nauchila beda. Nikada bishe necu misliti da su sve skitnice pijanci i propalice, necu ocekivati da mi prosjak bude zahvalan  kad mu udelim novcic, necu se cuditi sto nezaposlenima nedostaje snage, necu davati novcanu pomić Vojsci spasa, nikada neću zaloziti odecu, necu odbiti letak, niti ću uzivati da jedem u otmenom restoranu. To je pocetak." 

Znam da su, kada govorimo o krznu, mišljenja podeljena. Čak i u komentarima na ovom blogu. Ja krzna volim, ali uglavnom ona vintage, stara, od moje tetkice, jer čuvaju milion uspomena. Ovu svoju liju najviše volim da kombinujem sa zelenom parkom... OVAKO nekako... Videćete i kako u sledećem outfit postu. Početkom sedmice... :)

:* by Marina

translation by Aleksandra Paljić

29 comments:

  1. Cizme su diiivneee :) ja imam sa nitnama :)

    ReplyDelete
  2. Prelijepe čizme. Predobra knjiga. Orvela sam čitala, ove ostale nisam.
    A krzno, još vintage, još tetkino, kako da ne voliš!;)

    ReplyDelete
  3. Cizmice su bas dobre,iako nisu moj fazon mislim da mogu da se bas dobro kombinuju.Knjizice zvuce vrlo zanimljivo,ja vec imam gomilicu koja me ceka samo da za koji dan zavrsim sa poslednjim ispitom pa cu za sve imati vremena.Citala sam od Orvela Zivotinjsku farmu i bas mi se svidela,pa verujem da je i ova odlicna.:)
    A za krznance,ne znam ni ja.Strasno mi je kad se vidi glavica,nekako mi je mnogo zao..a ako je vec vintage,vec je uradjeno to sto je uradjeno,i to odavno pa je bezveze moralisati..:)Super post,bas mi se svideo:D

    ReplyDelete
  4. Cizme rasturaju, ekstra su. Moram da kazem da sam zadivljen sto imas Zara kutiju. Ja imam gomile njihove obuce i NIKADA nisam dobio kutiju, a trazio sam je!

    Krzno + Parka, vrhunska kombinacija! Imam i ja nesto slicno. :)

    http://aleksa-maric-belgrade.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Bikerice su savrsene!Na neku balerina suknju mljac mljac;) I ti imas super majkicu! Jedva cekam krzno+parka post,ja sam ZA;)
    xx
    B.

    ReplyDelete
  6. sjajna trojka! cizmice su naj, to vec znas, odlicno mi je sto si prezentovala knjige kroz citate,nekako daje drugaciji smek trojka postu! svidza mi se bas! ;) slazem se sa tobom,krznance volim posebno kad mirise na mamu, tetku, baku... a uy parku, nema bolje kombinacije! ;) :*

    ReplyDelete
  7. 10 za 3,jedino u ovo tra-la-la doba godine biram laksu literaturu,ozbiljnim temama bavicu se kada se i ja opet uozbiljim!

    ReplyDelete
  8. Stvarno lijepe čizmice, ali knjige su moj favorit iz ovog posta ;)

    ReplyDelete
  9. Slazem se da tobom da je obuca u Zari uzasno neudobna. Imam par cipelica odatle, kupila sam ih samo zato sto su bile prelepe :) Prestala sam sa tim, pa obucu u Zari zaobilazim.
    Zaintrigirala si me ovom knjigom...Trenutno citam "Kad je Nice plakao" odlicna je, preporucujem!
    Sto se tice krzna, jedino bih mogla da nosi vestacko. Obozavam zivotinje i neprihvatljivo mi je da ih neko odere i toliko muci samo da bih se okitila njihovim krznom.

    ReplyDelete
  10. Prelepe cizme ==)

    http://maramasplace.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. e stvarno, i mene strasno zanima kako si uspela da dobijes kutiju u zari????????????? :)

    ReplyDelete
  12. ahahah ja sam sad htela da komentarisem kutiju potom super naslove kojima se bavis
    i umirem od smeha sto vec postoje takvi komentari
    hit
    otkriiiij nam tajnu :)))

    ReplyDelete
  13. udobne cizme u Zari pa jos i kutija?! I'm impressed!

    ReplyDelete
  14. Čizme, veliko DA! divne su i zbila su model koji se može nositi na mnogo načina! Love it!
    Knjige obožavam!
    Krzno? Hm...nemam predrasuda,ali volim ga vidjeti na nekom drugom, a ne na sebi, u prvom redu jer ga ne znam nositi, zapravo mislim da mi uopće ne stoji (nemam kompleksa, nego se jednostavno ne vidim u njemu)! :*

    ReplyDelete
  15. cool cizmice i super literatura,a krzno volim ;) kako na drugima tako i na sebi :)

    ReplyDelete
  16. lijepo mi je vidjeti kad netko zna nositi bundu :) lisice su mi super kao modni dodaci,i super mi je vidjeti na nekome, probala sam nositi krzno - ali ne ide :/ ne osjecam se ugodno. šteta.
    tvoje čizmice su super! i kutiju si dobila uz njih? <3 ja nikad nisam u zari dobila kutiju uz čizme i cipele :( :D

    ReplyDelete
  17. Cizme su mi savrsenstvene... Predlozi za knjige divni, a sto se tice mace... ne znam! Znam da nije bas ok, ali volem! :))

    ReplyDelete
  18. super su čizme. i odlična ideja za lisicu preko parke. znam šta ću uzet od bake kad ju posjetim :)

    ReplyDelete
  19. Uuu, svidja mi se ova preporuka za Dzordz Orvela, njega bas volim da citam. Koliko odma' moram da je nabavim :)
    A ja ovaj komentar kucam retroaktivno tj posle najnovijeg posta, pa kazem da ti krzno i parka super stoje :D

    ReplyDelete
  20. obozavam Orvela,mada ovu knjigu ne znam da li sam citala...kada procitas mnogo knjiga,a ja sam najgori knjiski moljac s omiljenom profesijom "bibliotekarka" onda vise ne mozes tacno da znas sta jesi a sta nisi procitao....:)

    ReplyDelete
  21. Hocu da ti ukradem ove cizme! Awww, divne! jesu li tople?:) A i krzno volim, sta cu, a htela sam vegeterijanac da budem...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails